torsdag, maj 15, 2008

Lær så længe du lever

Hold da op hvor jeg gør mange ting forkert!!! Børneopdragelse for eksempel – Ingen af mine børn kan rydde op efter sig. Niels Peder er værst, når han tager tøj af bliver det liggende lige der hvor han stod. Glas og tallerkener bliver også efterladt lige der hvor han brugte dem. Johannes værelse ligner en bedre legetøjsbutik, med legetøj over det hele. Diverse vandpistoler og andet udelegetøj ligger spredt over hele haven.
Og hvor vil jeg så hen? Jo, den sidste måned har jeg nægtet at rydde op efter andre end mig selv. Jeg har heller ikke sagt noget om rodet, alt har bare fået lov at være. Hele hytten ser så også ud derefter, men jeg havde simpelthen givet op. Jeg var så træt af altid at skælde ud, minde om, huske på, eller gøre det selv. Indtil den anden dag da det pludselig slog mig – hvem skal lære mine børn at rydde op!? Det skal jeg, og de lærer det ikke ved at gro til i bunker og skidt, de lærer det kun hvis jeg gør en synlig indsats sammen med dem!!
Så weekenden er afsat til oprydning og rengøring. Der er ingen legekammerater før deres værelser og tv stuen er ryddet. Så må de hjertens gerne suse ud og lege og lade mig i fred med klud og kost. Og faktisk så er det deres Far der skal hjælpe på værelserne. Så kan jeg lige nuppe et badeværelse imens J

4 kommentarer:

Fríða sagde ...

netop! de lærer sig det ikke af sig selv. det handler om at hver og en får specifikke opgaver, alt efter alder og formåen. selv meget små börn kan godt påtage sig enkle opgaver. f.eks. min yngste fik da han var 3 uddelt den opgave at han skulle sörge for der altid var nok toiletpapir fremme. han tog ansvaret meget alvorligt og passede rigtig godt på det, og var stolt over at han kunne. som de bliver ældre får de nye og mere komplicerede opgaver. jeg har aldrig tömt min opvaskemaskin, og jeg har heller ikke siden den ældste dreng var 8 år båret indköbsposer ind fra bilen. siden den förste fik körekort har jeg heller aldrig kört til lossepladsen. men, så er det nu det begynder at knibe lidt for mig, nu er de jo ved at blive voksne, og der bliver færre og færre börn i huset, så nu må jeg vel til at arbejde mere selv!!
glade hilsner og lykke til.
Frida, Island

Mette G. sagde ...

Prøv lige at kigge her:

http://www.ann-e-knudsen.dk/hjerneforskere.htm

Jeg så hende i fjernsynet fornylig og hun var meget, meget morsom. Hun fortalte om sin seneste bog og der var bl.a. noget om det med at give/huske beskeder.

Kan ikke huske det nøjagtigt, men som jeg husker det, var hendes pointe, at de (vistnok især drenge) unger virkelig ikke kan huske det og at man derfor er nødt til at gentage i en uendelighed.

Mine yngste børn er sen-teenagere :-) men jeg tror nu, at jeg skal have læst hendes bøger alligevel.

Britta sagde ...

Her i huset er min problem at jeg har to drenge, på hhv 38 og 3 år som ikke kan finde ud af at rydde op!!!

Og jeg kan godt klare at den lille skal lære af mig, men det irriterer mig enormt at den store ikke har lært det endnu...

Marie Nordheim sagde ...

Odense, 18. maj 2008

Kære strikker/garnentusiast.

Vi er en gruppe på fire studerende fra Syddansk Universitet i Odense, som er i gang med vores afsluttende eksamensprojekt på sidefaget ”Kultur og betydning”, og i denne forbindelse tillader vi os at rette henvendelse til Dig i håbet om, at Du kan hjælpe os i strikningens og garnentusiasmens tjeneste. Vores projekt omhandler garn og strikning som kulturelt betydningsfænomen i vores del af verden, hvor tilværelsen for mange mennesker bl.a. er kendetegnet ved (over)forbrug og en evig stræben fra sted til sted – både rent fysisk og mentalt. Set i denne sammenhæng er strikning og alt, hvad det indebærer, interessant.

Naturligvis kan vi ikke basere vores projekt alene på vores antagelser, og her kommer Du ind i billedet. Nedenfor er oplistet seks spørgsmål, som vi håber, at Du vil tage Dig tid til at besvare og maile tilbage – og Du må gerne svare så kort og præcist som muligt, men uddybende kommentarer er naturligvis velkomne. Besvarelserne bliver anonymiseret og kommer udelukkende til at danne et fundament, hvorudfra vi kan sige noget generelt om, hvem der strikker og lignende. Dine udsagn vil ikke blive brugt i kommerciel sammenhæng.

Spørgsmålene:

1: Køn

2: Alder

3: Hvem strikker Du til (som privatperson og altså ikke med henblik på salg)?

4: (Hvis Du strikker til dig selv:) Bruger Du det, som Du strikker, i flere sæsoner?

5: Hvad er vigtigst for Dig: garnets pris eller garnets kvalitet?

6: Køber Du garn i en butik eller på nettet? (Hvis ikke Du køber garn på nettet, kunne Du da finde på at gøre det alligevel?)


Med venlig hilsen og på forhånd tak for hjælpen,

Hanne, Kamilla, Mai og Marie


Kontakt: Marie Nordheim: marie_nordheim@hotmail.com