fredag, januar 26, 2007

Mørk tid = Ingen overskud

I efteråret skrev jeg om hvordan jeg glædede mig til den mørke tid. Jeg glædede mig til sofahygge, putte under tæppe, varm the og ikke mindst mit strikketøj.
Men som bekendt lever virkeligheden sjældent op til drømmene, så i november måtte jeg kaste håndklædet i ringen, og blev halvtidssygemeldt. Væk var overskud og overblik, hver dag var en kamp at komme igennem, børnene var en uoverskuelig mundfuld og rengøring en by i Rusland.
Sygemeldingen hjalp, stille og roligt kom overblikket tilbage, og bare det at kunne være noget for børnene igen, istedet for at ønske dem til den fjerneste ende af huset, var bestemt et plus.

Denne uge har jeg tilbragt hjemme, dels haft fri og dels været hjemme med et sygt barn. Og så var det jo lige, at i går dukkede overskuddet op med fuld kraft. Solen har skinnet de sidste par dage, og pludselig havde jeg lyst til at få skrubbet badeværelset, ryddet op i alle krukker og bøtter, finde lidt nyt hygge og tilbehør.
Mit badeværelse har ikke set en modernisering siden det blev bygget engang i 1950/1960'erne. Der er hvide fliser på væggene og badekarret er snart uden emalje. vi har dog sat ny håndvask og toilet ind, men den store renovering må vente, til det nye store badeværelse på første sal står færdig.
Men så var det jo lige, at jeg kom til at se på gulvet. Det er lavet af terrazzo i brune sorte og grå farver. Mine håndklæder er fortrinsvis vårgrønne, koksgrå og kakaobrune, men gulvmåtten er BLÅ!!! Det er aldrig lukkedes mig, at finde gulvmåtter i lige den rigtige farve, så i mangel af bedre har jeg beholdt de mørkeblå der blev indkøbt til et blåt badeværelse for snart 10 år siden. Men nu har jeg fundet opskrift på en badeværelsesmåtte, så i eftermiddag vil jeg køre til Grønhøj Garnlager og købe bomuld, og mon ikke jeg så kan fremvise billeder, af et "shinet" badeværelse med ny bademåtte, på søndag :-)

Ingen kommentarer: